Kommentoi Avoimen tieteen ja tutkimuksen rahoituksen tiekartan luonnosta

Avoimen tieteen ja tutkimuksen ohjausryhmän nimittämä rahoitustyöryhmä on luonnostellut avoimen tieteen ja tutkimuksen rahoitukselle tiekartan. Tiekartta perustuu Avoimen tieteen ja tutkimuksen julistuksessa esitellyille päämäärille sekä julistuksen päämääriä täsmentäville linjauksille ja niiden määrittämille tavoitteille ja toimenpiteille. 
 
Avoimen tieteen ja tutkimuksen rahoituksen tiekartan visiona on, että suomalaisen tiede- ja tutkimusyhteisön toimijoilla on riittävät, selkeät ja keskenään yhteentoimivat keinot ja ohjeistukset avoimen tieteen ja tutkimuksen toteutumisen ja sen edellyttämän rahoituksen mahdollistamiseksi kestävällä tavalla.
 
Kommentoinnin jälkeen rahoitusryhmä viimeistelee tiekartan, jonka hyväksyy avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen koordinaation ohjausryhmä. 
 
Lomakkeen kysymyksiin voi vastata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Avoimen tieteen hengessä kaikki saadut nimelliset vastaukset kootaan ja jaetaan julkisella alustalla. Nimettömiä vastauksia ei huomioida eikä julkaista.
 
Luonnos on 35 liuskaa pitkä, ja sitä kommentoidaan suositus kerrallaan. Suosituksia koskevien kysymysten lisäksi kyselyn lopussa on dokumentin johdantoa, rakennetta sekä muita osioita koskevia yleisiä kysymyksiä. Vastaukset voi tallentaa ja kyselyyn vastaamista voi jatkaa myöhemmin. Lomakkeen lähettäminen ei edellytä kaikkiin kysymyksiin vastaamista.
   
Vastausaikaa on 5.12.2024 asti.