Kommentoi suosituksia tutkijan sananvapauden tueksi

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK) toteuttaa 2023–2024 opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella valtakunnallisen sananvapaushankkeen tutkijoiden ja asiantuntijatehtävissä toimivien sananvapauden turvaamiseksi. Hankkeen puitteissa tuotettavan ohjeistuksen ensimmäinen, kommentoinnille avoin versio on luettavissa TJNK:n verkkosivuilla. 

Tällä lomakkeella kommentoit luonnosta. Ensin pyydämme yleisiä kommentteja suosituksesta. Tämän jälkeen voit kommentoida suosituksia ja ohjeita yksityiskohtaisemmin. Kommentointilomakkeen lopussa on vapaa osio muulle kommentoinnille ja terveisille.

 

Palaute kerätään anonyymisti. Jätä kommenttisi sunnuntaihin 10.11.2024 mennessä.

A Note On Privacy
Tämä kysely on anonyymi.
Tallenne antamistasi kyselyn vastauksista ei sisällä mitään sinua identifioivaa informaatiota, ellei tietty kyselyn kysymys yksiselitteisesti sellaista kysy. Jos käytit tunnistusavainta päästäksesi vastaamaan kyselyyn, vakuutamme, että kyseistä avainta ei tallenneta vastauksiesi yhteyteen. Sitä hallinnoidaan erillisessä tietokannassa ja päivitettään ainoastaan merkitsemään tietoa oletko vastannut kyselyyn vai et. Ei ole mahdollista yhdistää tunnistusavainta ja kyselyn vastauksia.

Yleispalaute ohjeistuksesta

Anna yleistä palautetta ohjeistuksesta:

Suositukset suomalaiselle tiedeyhteisölle

Kommenttisi suosituksiin 1-3:

Ohjeita tiedeorganisaatiolle

Kommenttisi ohjeisiin 1-5: 

Ohjeita tutkijalle ja asiantuntijalle

Kommenttisi ohjeisiin 6-9: 

Vapaa sana

Vapaat terveisesi hankkeen valmistelijoille: 

Suostumukseen liittyvät asiat

* Suostun siihen, että vastauksiani voidaan hyödyntää hankkeen jatkotyössä. Vastauksia voidaan julkaista esimerkiksi sitaatteina. Vastausten käytössä varmistetaan, ettei tekstistä käy ilmi kirjoittajan anonymiteetin vaarantavia tietoja.